Project

Aanpassing product handling machine

Voor de uitbereiding van het producten portfolio dat de product handling machine kan overplaatsen was het noodzakelijk dat de machine werd gemodificeerd. De machine bestaat uit een Fanuc robot die aangestuurd word door een Siemens S7-317 2DP PLC. Voor de nieuwe producten is een preciezere plaatsing noodzakelijk gezien de vorm van het product. Door deze aangepaste vorm is het noodzakelijk de producten in de mallen te plaatsen in plaats van boven de mallen, gezien de snelheid van handelen en de breekbaarheid van het product is de manier van behandeling aangepast. 

De huidige besturing maakt gebruik van SCL, Graph en Function Block Diagram. In alle onderdelen zijn aanpassingen gemaakt om de machine voor te bereiden om de nieuwe producten te kunnen gaan overplaatsen, de oude producten worden zoals vanouds behandeld. Door de expertise van Linq-id op gebied van PLC/SCADA programmering en de goede samenwerking met het Fanuc robot team kan de opdrachtgever meerdere productvarianten laten overplaatsen en zijn ze voorbereid op de toekomst.

Periode: 05-2010 - 08-2010

Rollerband setup

Voor trainingsdoeleinden geproduceerde conveyor setup is door Linq-id voorzien van SFC programmering.
Omdat de setup gebruikt wordt voor trainingen was het van belang de programmering op te delen in afzonderlijke delen zodat er meerdere PLC programmeurs tegelijk aan kunnen programmeren. Er is gekozen om de PLC in SFC en met behulp van functieblokken te programmeren.

SFC omdat het een het een sequentiële toepassing is, tijdens het debuggen kan de SFC monitoring dienen als mini scada. Het gebruik van functie blokken was een vereiste van de opdrachtgever, de functieblokken maken het mogelijk om gedeeltes te testen te documenteren en in de toekomst weer her te gebruiken.

Via een touchscherm is het mogelijk te kiezen op welke wijzen de blokken worden gesorteerd.

Geautomatiseerde wasstraat

Klanten van de wasstraat kunnen dankzij Linq-id bij onbemande slagboom betalen met pin of chip.

Een Omron PLC verzorgt de besturing van de slagbomen, zodra er betaald is openen de slagbomen automatisch en de auto kan gewassen worden op het autowas terrein. Ook verzorgt de PLC de communicatie met het bedieningsscherm, het prijzenbord de printer en de CCV betalingsmodule.

Dankzij een router met VPN functionaliteit kan op afstand het PLC en HMI programma gewijzigd worden.

Via een speciaal ontworpen website kan de prijs gewijzigd worden, de nieuwe prijs kan ingaan op het moment zelf of op een ingegeven datum en tijd. Via dezelfde website kan het terrein bekeken worden doordat het terrein is voorzien van IP veiligheid camera’s.

Dit project is gerealiseerd met de kennis van netwerken: Ethernet TCP-IP, Ethernet UDP, NT-Link, RS485 en RS232.  Kennis van VPN (Virtual Private Network). Ontwerpen van websites en het programmeren van PLC (Program Logic Controller) en HMI (Human Machine Interface).

Lees meer: Geautomatiseerde wasstraat

Microsoft Exchange Migratie

Reden tot overgang naar Microsoft Exchange: altijd en overal toegang tot email en agenda van u en uw collega’s
Medewerkers (op meerdere locaties in NL) moeten bereikbaar zijn en onderling gegevens kunnen uitwisselen.
Of ze nu op het bedrijf, in het buitenland of gewoon thuis werken: ze moeten altijd toegang hebben tot hun mailbox en elkaars agenda. En u wilt hierbij verzekerd zijn van een betrouwbaar systeem.

Dat kan met Hosted Microsoft Exchange 2007. Hiermee maakt u vanaf elke werkplek een beveiligde verbinding met uw mailbox en met gedeelde agenda's. U hebt alleen een pc met internetverbinding en een webbrowser nodig. Zelfs met een Pocket PC of een Smartphone is contact verzekerd.

U kunt kiezen uit vier standaardpakketten die u naar wens kunt combineren. Vele extra opties zijn mogelijk, zoals schijfruimte, subdomeinen, backups op tape, dedicated hosting. We bieden tevens archiveringsmogelijkheden aan, als u data voor langere tijd wilt bewaren.

De voordelen op een rij

  • Gegarandeerd de meest actuele applicaties.
  • Volledig naar wens geconfigureerd
  • De meest actuele updates en security patches
  • Spam filtering
  • Anti-virusBackups